BASE

Biotechnologie, Agronomie, Société et Environnement/Biotechnology, Agronomy, Society and Environment

1370-6233 1780-4507

 

Facteur d'impact : 1,087 (2020)

Philippe Thonart

Pierre Naïder Fanfan, Nicolas Mabon, Philippe Thonart, Georges Lognay, Alfred Copin & Jean-Paul Barthélemy
Investigations on Cationic Exchange Capacity and Unused Bed Zone according to operational conditions in a Fixed Bed Reactor for water lead removal by a natural zeolite
volume 10 (2006)numéro 2
Noreddine Kacem-Chaouche, Zahia Maraihi, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
Study of catalase production by an Aspergillus phoenicis mutant strain in date flour extract submerged cultures
volume 9 (2005)numéro 3
Michel Bakar Diop, Michel Bakar Diop, Robin Dubois-Dauphin, Emmanuel Tine, Abib Ngom, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
Bacteriocin producers from traditional food products
Volume 11 (2007)numéro 4
Wazé Aimée Mireille Alloue, Jacqueline Destain, Hakim Ghalfi, Philippe Thonart, Mario Aguedo, Jean-Paul Wathelet & Christophe Blecker
Les lipases immobilisées et leurs applications
volume 12 (2008)
Allah Antoine Assamoi, Franck Delvigne, Jean-Marc Aldric, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
Improvement of xylanase production by Penicillium canescens 10-10c in solid-state fermentation
volume 12 (2008)numéro 2
Patrick Fickers, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
Les lipases sont des hydrolases atypiques : principales caractéristiques et applications
volume 12 (2008)numéro 2
Sabrina Vandeplas, Christopher Marcq, Robin Dubois Dauphin, Yves Beckers, Philippe Thonart & André Théwis
Contamination of poultry flocks by the human pathogen Campylobacter spp. and strategies to reduce its prevalence at the farm level
volume 12 (2008)numéro 3
Emmanuel Jourdan, Marc Ongena & Philippe Thonart
Caractéristiques moléculaires de l'immunité des plantes induite par les rhizobactéries non pathogènes
volume 12 (2008)numéro 4
Carine Dortu & Philippe Thonart
Les bactériocines des bactéries lactiques : caractéristiques et intérêts pour la bioconservation des produits alimentaires
volume 13 (2009)numéro 1
Allah Antoine Assamoi, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
Aspects microbiologiques de la production par fermentation solide des endo-β-1,4-xylanases de moisissures : le cas de Penicillium canescens
volume 13 (2009)numéro 2
Ana Aguilar Galvez, Robin Dubois-Dauphin, Hakim Ghalfi, David Campos & Philippe Thonart
Description of two Enterococcus strains isolated from traditional Peruvian artisanal-produced cheeses with a bacteriocin-like inhibitory activity
volume 13 (2009)numéro 3
Khady Ba, Emmanuel Tine, Jacqueline Destain, Ndiaga Cissé & Philippe Thonart
Étude comparative des composés phénoliques, du pouvoir antioxydant de différentes variétés de sorgho sénégalais et des enzymes amylolytiques de leur malt
Volume 14 (2010)numéro 1
Sabrina Vandeplas, Robin Dubois-Dauphin, Rodolphe Palm, Yves Beckers, Philippe Thonart & André Théwis
Prevalence and sources of Campylobacter spp. contamination in free-range broiler production in the southern part of Belgium
Volume 14 (2010)numéro 2
Michel Bakar Diop, Jacqueline Destain, Emmanuel Tine & Philippe Thonart
Les produits de la mer au Sénégal et le potentiel des bactéries lactiques et des bactériocines pour la conservation
Volume 14 (2010)numéro 2
Cédric Gigot, Marc Ongena, Marie-Laure Fauconnier, Jean-Paul Wathelet, Patrick du Jardin & Philippe Thonart
The lipoxygenase metabolic pathway in plants: potential for industrial production of natural green leaf volatiles
Volume 14 (2010)numéro 3
Angélique Delafosse, Frank Delvigne, Marie-Laure Collignon, Michel Crine, Philippe Thonart & Dominique Toye
Development of a compartment model based on CFD simulations for description of mixing in bioreactors
Volume 14 (2010)numéro spécial 2
Laurent Beckers, Serge Hiligsmann, Christopher Hamilton, Julien Masset & Philippe Thonart
Fermentative hydrogen production by Clostridium butyricum CWBI1009 and Citrobacter freundii CWBI952 in pure and mixed cultures
Volume 14 (2010)numéro spécial 2
Tambi Kar, Jacqueline Destain, Philippe Thonart & Frank Delvigne
Impact of scaled-down on dissolved oxygen fluctuations at different levels of the lipase synthesis pathway of Yarrowia lipolytica
Volume 14 (2010)numéro spécial 2
Annick Lejeune, Frank Delvigne & Philippe Thonart
Trehalose as a stress marker of the physiological impact of mixing on yeast production: scale-down reactors and mini-bioreactors investigations
Volume 14 (2010)numéro spécial 2
Mohamed Alchihab, Jacqueline Destain, Mario Aguedo & Philippe Thonart
Production d'arômes de type lactone par des levures
Volume 14 (2010)numéro 4
Ibourahema Coulibaly, Robin Dubois-Dauphin, Sabine Danthine, Lamia Majad, Thami Mejoub, Jacqueline Destain, François Béra, Jean-Paul Wathelet & Philippe Thonart
Techniques de séchage des starters lactiques et mécanismes affectant la viabilité cellulaire suite à la lyophilisation
Volume 15 (2011)numéro 2
Venant Nihorimbere*, Marc Ongena*, Maïté Smargiassi & Philippe Thonart
Beneficial effect of the rhizosphere microbial community for plant growth and health
Volume 15 (2011)numéro 2
Kouakou Privat & Philippe Thonart
Action des cultures protectrices : cas des germes lactiques sur la flore alimentaire indésirable
Volume 15 (2011)numéro 2
Irénée Kamdem, Kodjo Tomekpe & Philippe Thonart
Production potentielle de bioéthanol, de biométhane et de pellets à partir des déchets de biomasse lignocellulosique du bananier (Musa spp.) au Cameroun
Volume 15 (2011)numéro 3
Tambi Kar, Frank Delvigne, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
Dimensionnement et extrapolation des bioréacteurs sur base de paramètres physiologiques : cas de la production de lipase par Yarrowia lipolytica
Volume 15 (2011)numéro 4
Ana Aguilar-Galvez, Robin Dubois-Dauphin, Jacqueline Destain, David Campos & Philippe Thonart
Les entérocoques : avantages et inconvénients en biotechnologie (synthèse bibliographique)
volume 16 (2012)numéro 1
Lara Zirbes, Philippe Thonart & Éric Haubruge
Microscale interactions between earthworms and microorganisms: a review
volume 16 (2012)numéro 1
Guillaume Henry, Philippe Thonart & Marc Ongena
PAMPs, MAMPs, DAMPs and others: an update on the diversity of plant immunity elicitors
volume 16 (2012)numéro 2
Eugène Karenzi, Albert Mashaku, Alphonse M. Nshimiyimana, Bikoro Munyanganizi & Philippe Thonart
Kivuguto traditional fermented milk and the dairy industry in Rwanda. A review
Volume 17 (2013)numéro 2
Roland Kibwega Foma, Jacqueline Destain, Kalenga Kayisu & Philippe Thonart
Munkoyo : des racines comme sources potentielles en enzymes amylolytiques et une boisson fermentée traditionnelle (synthèse bibliographique)
Volume 17 (2013)numéro 2
François Lyumugabe, Jacques Gros, John Nzungize, Emmanuel Bajyana & Philippe Thonart
Characteristics of African traditional beers brewed with sorghum malt: a review
volume 16 (2012)numéro 4
Jean-Claude Bwanganga Tawaba, Khady Ba, Jacqueline Destain, Paul Malumba, François Béra & Philippe Thonart
Vers une intégration du sorgho comme matière première pour la brasserie moderne (synthèse bibliographique)
Volume 17 (2013)numéro 4
Cédric Tarayre, Julien Bauwens, Catherine Brasseur, Christel Mattéotti, Jacqueline Destain, Micheline Vandenbol, Daniel Portetelle, Edwin De Pauw, Éric Haubruge, Frédéric Francis & Philippe Thonart
Isolation of an amylolytic chrysophyte, Poterioochromonas sp., from the digestive tract of the termite Reticulitermes santonensis
Volume 18 (2014)Numéro 1
Jean-Noël Mputu Kanyinda, Céline Pierart, Jacqueline Destain, Philippe Noki & Philippe Thonart
Impact du séchage sur la viabilité de Pseudomonas fluorescens (synthèse bibliographique)
Volume 18 (2014)Numéro 1
Wahauwouélé Hermann Coulibaly, Kouadio Florent N’guessan, Ibourahema Coulibaly, Koffi Marcellin Djè & Philippe Thonart
Les levures et les bactéries lactiques impliquées dans les bières traditionnelles à base de sorgho produites en Afrique subsaharienne (synthèse bibliographique)
Volume 18 (2014)numéro 2
Firmin Semboung Lang, Jacqueline Destain, Bruno Campanella, Franck Delvigne, Philippe Druart & Philippe Thonart
Aperçu des connaissances actuelles sur la gestion de la pollution des mangroves par les hydrocarbures
Volume 18 (2014)Numéro 3
Abdelghani Tahiri, Jacqueline Destain, Philippe Druart & Philippe Thonart
Propriétés physico-chimiques et biologiques des substances humiques en relation avec le développement végétal (synthèse bibliographique)
Volume 18 (2014)Numéro 3
Michel Musoni, Jacqueline Destain, Philippe Thonart, Jean-Baptiste Bahama & Frank Delvigne
Bioreactor design and implementation strategies for the cultivation of filamentous fungi and the production of fungal metabolites: from traditional methods to engineered systems
Volume 19 (2015)numéro 4
Cheikh Beye, Lat Souk Tounkara, Mamadou Amadou Seck, Philippe Thonart & Patrick Fickers
Opportunités pour la valorisation des végétaux riches en anthocyanes comme sources de colorants alimentaires (synthèse bibliographique)
Volume 19 (2015)numéro 4
Allah Antoine Assamoi, Ekoua Regina Krabi, Ayawovi Fafadzi Ehon, Georges Amani N’guessan, Lamine Sébastien Niamké & Philippe Thonart
Isolation and screening of Weissella strains for their potential use as starter during attiéké production
Volume 20 (2016)Numéro 3
Philippe Thonart
Editorial : Les bioindustries fertilisent la valorisation
Volume 5 (2001)Numéro 3
Jérôme Delcarte, Marie-Laure Fauconnier, Phryné Hoyaux, Philippe Jacques, Philippe Thonart & Michel Marlier
Revue bibliographique : l’hydroperoxyde lyase
Volume 4 (2000)Numéro 3
Babacar Ndir, Georges Lognay, Bernard Wathelet, Colette Cornelius, Michel Marlier & Philippe Thonart
Composition chimique du nététu, condiment alimentaire produit par fermentation des graines du caroubier africain Parkia biglobosa(Jacq.) Benth.
Volume 4 (2000)Numéro 2

>> Auteur