Philippe Thonart
- Pierre Naïder Fanfan, Nicolas Mabon, Philippe Thonart, Georges Lognay, Alfred Copin & Jean-Paul Barthélemy
- Investigations on Cationic Exchange Capacity and Unused Bed Zone according to operational conditions in a Fixed Bed Reactor for water lead removal by a natural zeolite
- volume 10 (2006)numéro 2
- Noreddine Kacem-Chaouche, Zahia Maraihi, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
- Study of catalase production by an Aspergillus phoenicis mutant strain in date flour extract submerged cultures
- volume 9 (2005)numéro 3
- Michel Bakar Diop, Michel Bakar Diop, Robin Dubois-Dauphin, Emmanuel Tine, Abib Ngom, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
- Bacteriocin producers from traditional food products
- Volume 11 (2007)numéro 4
- Wazé Aimée Mireille Alloue, Jacqueline Destain, Hakim Ghalfi, Philippe Thonart, Mario Aguedo, Jean-Paul Wathelet & Christophe Blecker
- Les lipases immobilisées et leurs applications
- volume 12 (2008)
- Allah Antoine Assamoi, Franck Delvigne, Jean-Marc Aldric, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
- Improvement of xylanase production by Penicillium canescens 10-10c in solid-state fermentation
- volume 12 (2008)numéro 2
- Patrick Fickers, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
- Les lipases sont des hydrolases atypiques : principales caractéristiques et applications
- volume 12 (2008)numéro 2
- Sabrina Vandeplas, Christopher Marcq, Robin Dubois Dauphin, Yves Beckers, Philippe Thonart & André Théwis
- Contamination of poultry flocks by the human pathogen Campylobacter spp. and strategies to reduce its prevalence at the farm level
- volume 12 (2008)numéro 3
- Emmanuel Jourdan, Marc Ongena & Philippe Thonart
- Caractéristiques moléculaires de l'immunité des plantes induite par les rhizobactéries non pathogènes
- volume 12 (2008)numéro 4
- Carine Dortu & Philippe Thonart
- Les bactériocines des bactéries lactiques : caractéristiques et intérêts pour la bioconservation des produits alimentaires
- volume 13 (2009)numéro 1
- Allah Antoine Assamoi, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
- Aspects microbiologiques de la production par fermentation solide des endo-β-1,4-xylanases de moisissures : le cas de Penicillium canescens
- volume 13 (2009)numéro 2
- Ana Aguilar Galvez, Robin Dubois-Dauphin, Hakim Ghalfi, David Campos & Philippe Thonart
- Description of two Enterococcus strains isolated from traditional Peruvian artisanal-produced cheeses with a bacteriocin-like inhibitory activity
- volume 13 (2009)numéro 3
- Khady Ba, Emmanuel Tine, Jacqueline Destain, Ndiaga Cissé & Philippe Thonart
- Étude comparative des composés phénoliques, du pouvoir antioxydant de différentes variétés de sorgho sénégalais et des enzymes amylolytiques de leur malt
- Volume 14 (2010)numéro 1
- Sabrina Vandeplas, Robin Dubois-Dauphin, Rodolphe Palm, Yves Beckers, Philippe Thonart & André Théwis
- Prevalence and sources of Campylobacter spp. contamination in free-range broiler production in the southern part of Belgium
- Volume 14 (2010)numéro 2
- Michel Bakar Diop, Jacqueline Destain, Emmanuel Tine & Philippe Thonart
- Les produits de la mer au Sénégal et le potentiel des bactéries lactiques et des bactériocines pour la conservation
- Volume 14 (2010)numéro 2
- Cédric Gigot, Marc Ongena, Marie-Laure Fauconnier, Jean-Paul Wathelet, Patrick du Jardin & Philippe Thonart
- The lipoxygenase metabolic pathway in plants: potential for industrial production of natural green leaf volatiles
- Volume 14 (2010)numéro 3
- Angélique Delafosse, Frank Delvigne, Marie-Laure Collignon, Michel Crine, Philippe Thonart & Dominique Toye
- Development of a compartment model based on CFD simulations for description of mixing in bioreactors
- Volume 14 (2010)numéro spécial 2
- Laurent Beckers, Serge Hiligsmann, Christopher Hamilton, Julien Masset & Philippe Thonart
- Fermentative hydrogen production by Clostridium butyricum CWBI1009 and Citrobacter freundii CWBI952 in pure and mixed cultures
- Volume 14 (2010)numéro spécial 2
- Tambi Kar, Jacqueline Destain, Philippe Thonart & Frank Delvigne
- Impact of scaled-down on dissolved oxygen fluctuations at different levels of the lipase synthesis pathway of Yarrowia lipolytica
- Volume 14 (2010)numéro spécial 2
- Annick Lejeune, Frank Delvigne & Philippe Thonart
- Trehalose as a stress marker of the physiological impact of mixing on yeast production: scale-down reactors and mini-bioreactors investigations
- Volume 14 (2010)numéro spécial 2
- Mohamed Alchihab, Jacqueline Destain, Mario Aguedo & Philippe Thonart
- Production d'arômes de type lactone par des levures
- Volume 14 (2010)numéro 4
- Ibourahema Coulibaly, Robin Dubois-Dauphin, Sabine Danthine, Lamia Majad, Thami Mejoub, Jacqueline Destain, François Béra, Jean-Paul Wathelet & Philippe Thonart
- Techniques de séchage des starters lactiques et mécanismes affectant la viabilité cellulaire suite à la lyophilisation
- Volume 15 (2011)numéro 2
- Venant Nihorimbere*, Marc Ongena*, Maïté Smargiassi & Philippe Thonart
- Beneficial effect of the rhizosphere microbial community for plant growth and health
- Volume 15 (2011)numéro 2
- Kouakou Privat & Philippe Thonart
- Action des cultures protectrices : cas des germes lactiques sur la flore alimentaire indésirable
- Volume 15 (2011)numéro 2
- Irénée Kamdem, Kodjo Tomekpe & Philippe Thonart
- Production potentielle de bioéthanol, de biométhane et de pellets à partir des déchets de biomasse lignocellulosique du bananier (Musa spp.) au Cameroun
- Volume 15 (2011)numéro 3
- Tambi Kar, Frank Delvigne, Jacqueline Destain & Philippe Thonart
- Dimensionnement et extrapolation des bioréacteurs sur base de paramètres physiologiques : cas de la production de lipase par Yarrowia lipolytica
- Volume 15 (2011)numéro 4
- Ana Aguilar-Galvez, Robin Dubois-Dauphin, Jacqueline Destain, David Campos & Philippe Thonart
- Les entérocoques : avantages et inconvénients en biotechnologie (synthèse bibliographique)
- volume 16 (2012)numéro 1
- Lara Zirbes, Philippe Thonart & Éric Haubruge
- Microscale interactions between earthworms and microorganisms: a review
- volume 16 (2012)numéro 1
- Guillaume Henry, Philippe Thonart & Marc Ongena
- PAMPs, MAMPs, DAMPs and others: an update on the diversity of plant immunity elicitors
- volume 16 (2012)numéro 2
- Eugène Karenzi, Albert Mashaku, Alphonse M. Nshimiyimana, Bikoro Munyanganizi & Philippe Thonart
- Kivuguto traditional fermented milk and the dairy industry in Rwanda. A review
- Volume 17 (2013)numéro 2
- Roland Kibwega Foma, Jacqueline Destain, Kalenga Kayisu & Philippe Thonart
- Munkoyo : des racines comme sources potentielles en enzymes amylolytiques et une boisson fermentée traditionnelle (synthèse bibliographique)
- Volume 17 (2013)numéro 2
- François Lyumugabe, Jacques Gros, John Nzungize, Emmanuel Bajyana & Philippe Thonart
- Characteristics of African traditional beers brewed with sorghum malt: a review
- volume 16 (2012)numéro 4
- Jean-Claude Bwanganga Tawaba, Khady Ba, Jacqueline Destain, Paul Malumba, François Béra & Philippe Thonart
- Vers une intégration du sorgho comme matière première pour la brasserie moderne (synthèse bibliographique)
- Volume 17 (2013)numéro 4
- Cédric Tarayre, Julien Bauwens, Catherine Brasseur, Christel Mattéotti, Jacqueline Destain, Micheline Vandenbol, Daniel Portetelle, Edwin De Pauw, Éric Haubruge, Frédéric Francis & Philippe Thonart
- Isolation of an amylolytic chrysophyte, Poterioochromonas sp., from the digestive tract of the termite Reticulitermes santonensis
- Volume 18 (2014)Numéro 1
- Jean-Noël Mputu Kanyinda, Céline Pierart, Jacqueline Destain, Philippe Noki & Philippe Thonart
- Impact du séchage sur la viabilité de Pseudomonas fluorescens (synthèse bibliographique)
- Volume 18 (2014)Numéro 1
- Wahauwouélé Hermann Coulibaly, Kouadio Florent N’guessan, Ibourahema Coulibaly, Koffi Marcellin Djè & Philippe Thonart
- Les levures et les bactéries lactiques impliquées dans les bières traditionnelles à base de sorgho produites en Afrique subsaharienne (synthèse bibliographique)
- Volume 18 (2014)numéro 2
- Firmin Semboung Lang, Jacqueline Destain, Bruno Campanella, Franck Delvigne, Philippe Druart & Philippe Thonart
- Aperçu des connaissances actuelles sur la gestion de la pollution des mangroves par les hydrocarbures
- Volume 18 (2014)Numéro 3
- Abdelghani Tahiri, Jacqueline Destain, Philippe Druart & Philippe Thonart
- Propriétés physico-chimiques et biologiques des substances humiques en relation avec le développement végétal (synthèse bibliographique)
- Volume 18 (2014)Numéro 3
- Michel Musoni, Jacqueline Destain, Philippe Thonart, Jean-Baptiste Bahama & Frank Delvigne
- Bioreactor design and implementation strategies for the cultivation of filamentous fungi and the production of fungal metabolites: from traditional methods to engineered systems
- Volume 19 (2015)numéro 4
- Cheikh Beye, Lat Souk Tounkara, Mamadou Amadou Seck, Philippe Thonart & Patrick Fickers
- Opportunités pour la valorisation des végétaux riches en anthocyanes comme sources de colorants alimentaires (synthèse bibliographique)
- Volume 19 (2015)numéro 4
- Allah Antoine Assamoi, Ekoua Regina Krabi, Ayawovi Fafadzi Ehon, Georges Amani N’guessan, Lamine Sébastien Niamké & Philippe Thonart
- Isolation and screening of Weissella strains for their potential use as starter during attiéké production
- Volume 20 (2016)Numéro 3
- Philippe Thonart
- Editorial : Les bioindustries fertilisent la valorisation
- Volume 5 (2001)Numéro 3
- Jérôme Delcarte, Marie-Laure Fauconnier, Phryné Hoyaux, Philippe Jacques, Philippe Thonart & Michel Marlier
- Revue bibliographique : l’hydroperoxyde lyase
- Volume 4 (2000)Numéro 3
- Babacar Ndir, Georges Lognay, Bernard Wathelet, Colette Cornelius, Michel Marlier & Philippe Thonart
- Composition chimique du nététu, condiment alimentaire produit par fermentation des graines du caroubier africain Parkia biglobosa(Jacq.) Benth.
- Volume 4 (2000)Numéro 2
>> Auteur